Kaneelthee

Kaneel is een heerlijke, warme thee. Je kunt deze thee gemakkelijk zelf maken. Maak daarom je eigen, favoriete kaneelthee!

Kaneel wordt meestal geassocieerd met koud en nat weer. Thee met kaneel is daarom een echte herfst en winterthee. Dit komt omdat kaneel een verwarmend effect heeft op je lichaam. Dat komt goed van pas met het koude weer! Maar hoe maak je die lekkere thee? Volg daarvoor het simpele onderstaande recept.

Wat heb je nodig?

Van kaneelthee kan je bijna geen genoeg krijgen! Het makkelijkste is daarom om dan een hele pot thee te maken. Hieronder de ingredi├źnten voor een hele pot thee, maar ook voor als je maar 1 beker thee wilt maken.

1 pot thee

1 beker thee

3 kaneelstokjes

1 kaneelstokje

1 grote theezak gewone thee, of 2 kleine

1 theezakje gewone thee

1 liter gekookt water

200 to 300 ml gekookt water

Honing of suiker naar smaak

Honing of suiker naar smaak

Hoe zet je kaneelthee?

Het zetten van kaneelthee duurt ongeveer 15 minuten. Het is even wachten, maar dan heb je wel een heerlijke thee.

Zo maak je het:

  1. Doe de kaneelstokjes in de theepot, of beker.
  2. Giet het kokende water in de theepot of beker. Laat de kaneelstokjes minstens 10 minuten trekken.
  3. Voeg dan de theezakjes toe en laat ze 1 tot 5 minuten trekken.
  4. Haal als laatste de kaneelstokjes en theezakjes eruit, en voeg dan eventueel honing of suiker naar smaak toe.

Kaneelthee variatie

Wil je eens een variatie op de gewone thee met kaneel? Vervang dan de gewone thee eens door rooibos thee. De kruidige smaak van kaneel past heel goed bij het honingachtige rooibos. Deze variatie is een kruidenthee en bevat geen theïne. Je kunt de thee naar hartenlust drinken.

Kaneel voor je gezondheid

Door regelmatig thee met kaneel te drinken, wordt je afweersysteem sterker. Kaneel is namelijk erg gezond voor je. En wist je dat dit specerij is meer dan alleen gezond is? Het kan je helpen met het genezen van allerlei kwalen. Vooral de combinatie van honing en kaneel werkt goed tegen ziektekiemen. Een bekende remedie tegen bijvoorbeeld verkoudheid, is thee van honing en kaneel.