Honing kaneel thee

De lekkerste en gezondste thee maak je zelf! Honing kaneel thee is een heerlijke thee, maar ook gezond en makkelijk zelf te maken.

Honing kaneel thee smaakt ontzettend lekker en is supergezond. Vaak wordt het drinken van deze thee gedaan wanneer iemand erg verkouden is of veel hoest. Dat is jammer, want de thee is ook lekker en erg gezond wanneer je niet ziek bent! Sterker nog, de thee zorgt ervoor dat je niet ziek wordt! Reden genoeg om deze thee te drinken. Lees gauw verder voor het recept.

Honing en kaneel thee maken

Voor de honing kaneel thee heb je voor 1 persoon nodig:

  • 1 beker
  • 200 tot 300 ml kokend water
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels honing

Hoe maak je thee met honing en kaneel?

Het maken van de thee duurt ongeveer 15 minuten. Dit is wat je moet doen:

  1. Doe 1 theelepel kaneelpoeder in je beker.
  2. Giet het kokende water in je beker. Roer de kaneelpoeder tot het opgelost is.
  3. Laat de thee 15 minuten afkoelen.
  4. Voeg nu de thee is afgekoeld, de honing toe. Het is erg belangrijk om het water eerst af te laten koelen voordat je de honing in je beker toevoegt. In honing zitten namelijk allerlei goede enzymen en die gaan kapot bij een te hete temperatuur. Kapotte enzymen is erg zonde, want dan werkt je thee minder goed tegen infecties en bacteriƫn.

Wanneer drink je de thee?

De thee kan je op elk moment van de dag drinken. Gebruik je de thee om een ziekte of kwaal mee te genezen? Drink je beker thee dan verspreid over de dag. Bijvoorbeeld een halve beker bij het ontbijt en de andere helft voor het slapengaan.

Koude thee

De honing kaneelthee kan ook koud gedronken worden. De thee blijft gezond. Zolang je nog geen honing in de thee gedaan hebt, kan je hem voor het drinken ook weer opwarmen. De thee opwarmen als er al honing in zit is niet zo goed. De gezonde stoffen van honing gaan kapot door het opwarmen. Hierdoor zal een opgewarmde koude thee niet zo goed werken.

Werking honing kaneel thee

Honing en kaneel werkt in de juiste proportie, als een alternatief geneesmiddel. De honing kaneelthee is daar een goed voorbeeld van. Het helpt je hoest op te lossen en verkoudheid sneller te genezen.