Kaneelcapsules

Kaneel wordt meestal gebruikt om gerechten mee op smaak te maken. In China wordt het al sinds duizenden jaren gebruikt als medicijn. Wil jij ook kaneel als een soort van medicijn gaan gebruiken? Dat kan dus met kaneelcapsules!

Vandaag de dag heeft kaneel nog steeds dezelfde gezonde eigenschappen als duizenden jaren geleden. Vind je het belangrijk om natuurlijke medicijnen te gebruiken? Dan zijn kaneelcapsules misschien een oplossing voor jou. Meer weten over kaneelcapsules? Lees dan verder.

Wat zit er allemaal in een kaneelcapsule?

Kaneelcapsules, ze bestaan echt! Ze worden ook wel kaneelpillen of kaneeltabletten genoemd. In de capsules zit geen kaneelpoeder, maar een kaneelextract. Dit zorgt ervoor dat 1 kaneeltablet overeenkomt met wel 2 tot 3 theelepels kaneelpoeder.

Coumarine

Kaneelpoeder of stokjes bevatten van nature coumarine. Dit is een stof die je liever niet in grote hoeveelheden binnenkrijgt. In kaneelcapsules wordt deze natuurlijke stof meestal weggelaten. Controleer altijd de verpakking van kaneelcapsules dat er geen coumarine in zit.

Verder zitten in een capsule een aantal hulpstoffen. Welke hulpstoffen er precies in zitten hangt af per merk. De gebruikte hulpstoffen staan altijd op de verpakking vermeld.

Waar gebruik je kaneelcapsules voor?

Kaneel is erg gezond en kan voor meerdere lichamelijke ongemakken gebruikt worden. Kaneelcapsules kunnen daarom om meerdere reden gebruikt worden. Kaneelcapsules kunnen onder andere gebruikt worden voor:
• Afvallen
• Cholesterol verlagen
• Bloedsuikerspiegel stabiel houden (voor diabetici)

Hoeveel kaneelcapsules?

Hoeveel kaneelpillen moet je slikken voor een maximaal resultaat? Dat hangt een beetje af van het merk dat je hebt en waarvoor je ze gebruikt. De hoeveelheid ligt meestal tussen 1 of 3 pilletjes per dag. Raadpleeg voor de juiste hoeveelheid altijd de bijsluiter of een arts.
Let op! Bespreek het gebruik van kaneelcapsules met je huisarts
Kaneel heeft de eigenschap dat het andere geneesmiddelen kan beïnvloeden. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Vooral bloedverdunners en geneesmiddelen die gebruikt worden bij suikerziekte kunnen zich in het lichaam anders gaan gedragen.

Wil je een ziekte genezen met kaneel? Loop dan ook even langs je huisarts. Ga nooit zelf aan de slag met geneesmiddelen.

Eventuele bijwerkingen

Het gebruik van kaneelcapsules is over het algemeen veilig. Vooral als de stof coumarine weggelaten is. Ondanks dat de pillen veilig zijn, kunnen sommige mensen een allergische huidreactie opbouwen. Let hier op en stop direct met de pillen als je hier last van krijgt.