Combinatie Honing en Kaneel

Honing en kaneel is een heerlijke combinatie. Het is absoluut geen straf om die 2 ingrediënten samen te eten en het blijkt nog supergezond te zijn ook!

Supergezond? Jazeker, kaneel en honing zijn apart van elkaar ook al heel gezond. Als je honing en kaneel in bepaalde proporties bij elkaar doet, dan kan het veel kwalen genezen. De Chinezen en de Grieken gebruikten de combinatie van honing en kaneel al vele jaren geleden. In de oudheid werd dit mengsel gebruikt als krachtig medicijn om bepaalde ziekten en kwalen mee te genezen.

De krachten van honing en kaneel bestaan natuurlijk nog steeds. Ben je benieuwd naar de krachten van deze combinatie? Lees dan verder en leer wanneer je dit mengsel kunt gebruikten.

Honing met kaneel werkt als een geneesmiddel

Tegenwoordig zijn we erg aan onze paracetamol en andere soortgelijke medicijnen gehecht geraakt.

Honing en kaneel

Toch is het de moeite waard om voor kleine ongemakken eerst in de keuken te kijken in plaats van het medicijnkastje. Voor grotere ongemakken ga je natuurlijk nog steeds naar de huisarts.

Honing met kaneel is te gebruiken bij:

1.    Slechte adem

Een slechte adem verdrijf je door te gorgelen honing en kaneel. Doe hiervoor 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kaneelpoeder in een glas. Voeg warm water toe, even goed roeren en gorgelen maar!

2.    Vastzittende hoest en verkoudheid

Een vastzittende hoest verdwijnt wanneer je een mengsel van honing en kaneel drinkt. En een verkoudheid geneest er sneller van. Je kunt hiervoor een eetlepel honing en een eetlepel kaneelpoeder met warm water in een glas mengen. Ook kun je er thee van maken en op je gemak opdrinken.

3.    Blaasontsteking voorkomen

Heb je vaak last van blaasontsteking? Drink dan regelmatig honing kaneel thee om een blaasontsteking te voorkomen. De thee werkt als een antibacteriële drank. Het doodt allerlei bacteriën die niet in je lichaam thuishoren.

4.    Huidproblemen, acne en puistjes

Bij huidproblemen, zoals een ontsteking of puistjes is de combinatie van honing en kaneel een prima medicijn. Dit mengsel zorgt ervoor dat zwellingen verdwijnen en infecties genezen. Om je huid te behandelen met kaneel en honing, moet je eerst een papje maken. Klik hier om te lezen hoe je dat doet.

5.    Insectenbeten

Insectenbeten stoppen met jeuken en pijn doen dankzij het honingkaneel mengsel. Het mengsel maak je door 1 theelepel honing met 2 theelepels water en een halve theelepel kaneelpoeder te mengen. Smeer het mengsel daarna op de insectenbeet en je zult snel verlichting voelen! Smeer opnieuw zodra je de beet weer begint te voelen.

Honing en kaneel versterkt je afweersysteem

Kaneel en honing kunnen je helpen bij het genezen van allerlei klachten. Liever ben je de klachten natuurlijk voor. Ziektes en infecties voorkom je met een sterk afweersysteem.

Een sterk afweersysteem krijg je dankzij gezonde voeding en drinken. Honing met kaneel geeft je afweersysteem een echte boost! Stamel daarom niet, en voeg deze heerlijke combinatie toe aan je voeding. Het is bijvoorbeeld heerlijk in een smoothie, over roomijs of in de yoghurt of simpelweg als beleg op brood.