Honing en kaneel genezend

Van honing en kaneel kan je een speciaal papje maken. Dit papje is niet om te eten, maar om op je huid te smeren en werkt door de honing en kaneel genezend!

Raar maar waar, een honing kaneel papje kan wonderen doen voor een geïnfecteerde huid. Heb je ergens jeuk, schraalheid, kleine wondjes of zelfs kleine brandwondjes? Dan zal een honing kaneel papje (eigenlijk is het een soort van zalfje) je zeker beter doen voelen. Benieuwd naar dit medicijn? Het is heel gemakkelijk om zelf te maken! Het enige wat je moet doen, is het onderstaande, simpele recept volgen.

Wat heb je allemaal nodig?

Voor een klein beetje heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel honing (het liefst de hardere crème variant)
  • eventueel 1/2 theelepel olijfolie

Hoe maak je het honing kaneel papje?

Roer de kaneelpoeder, honing en de olijfolie goed door elkaar. Het papje is klaar voor gebruik zodra de ingrediënten helemaal goed gemengd zijn. Als je papje een beetje te dik is, kan je er een klein beetje water aan toevoegen.

Hoe honing en kaneel genezend werkt!

De honing en kaneel in het papje versterken elkaar. De kaneel in het papje werkt ontstekingsremmend. De honing zorgt ervoor dat de huid wordt afgesloten van de omgeving. Hierdoor kunnen er geen bacteriën, virussen of vuil bij de wond of ontsteking komen.

Hoe gebruik je het papje?

Smeer het papje op de ontstoken of licht verbrande huid. Doe er een verband om zodat het papje goed blijft zitten. Vervang het verband en papje elke dag totdat de huid genoeg hersteld is.

Acne en puistjes

Acne en puistjes zijn eigenlijk heel kleine ontstekingen op de huid. Het honing kaneel papje kan je helpen om hier van af te komen. Smeer het papje op je gezicht en laat het 10 á 20 minuten inwerken. Spoel het daarna goed af met lauwwarm water.

Last van slechts 1 puistje?

Voor 1 puistje hoef je niet helemaal een papje te maken. Je kunt een klein beetje honing met een ook klein beetje kaneel mengen. Smeer dit op het puistje en laat het 20 minuten zitten.

Hygiëne is belangrijk

Voordat je het honing kaneel papje op je huid smeert, is het goed om je handen met zeep te wassen. Op je handen zitten namelijk allerlei bacteriën en die smeer je rechtstreeks op de aangedane huid als je ze niet van te voren wast. Dat bevordert de genezing natuurlijk niet. Was dus altijd je handen voordat je het honing kaneel papje aanbrengt.