Kaneelolie

Wist je dat je kaneel ook in de vorm van etherische olie kunt kopen? Uiteraard niet om te eten, maar waar dan wel voor? Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder!

Etherische olie van kaneel is niet geschikt om te eten. Je kunt het voor allerlei andere toepassingen gebruiken. Een potje kaneelolie is best prijzig, maar je hebt altijd maar een paar druppeltjes nodig. De werkzame stoffen van kaneel zitten namelijk erg geconcentreerd in een potje.

Maar wat kan je allemaal met kaneelolie? Het is in ieder geval niet geschikt om in gerechten te doen! Lees verder en ontdek de mogelijkheden van deze etherische olie.

Een voetenbadje tegen zwemmerseczeem

Een voetenbadje met een paar druppels kaneelolie doet wonderen voor je voeten. De desinfecterende en schimmeldodende werking van kaneel zorgt ervoor dat je zwemmerseczeem verdwijnt.

Gebruik de olie spaarzaam want als je te veel gebruikt, kan je een huidreactie krijgen.

Anti insectenmiddel

Kaneelolie houdt vervelende insecten op afstand. Doe een paar druppels kaneelolie in een plantaardige dragerolie (zoals olijfolie of kokosolie). Wrijf hiermee je armen en benen in. Wrijf de olie nooit op gevoelige plekken of in de buurt van de ogen.

Schoonmaakmiddel

Vul een sprayfles met water en doe hier een paar eetlepels kaneelolie in. Even schudden en je hebt een natuurlijk, ontsmettend schoonmaakmiddel! Ideaal voor oppervlakten die wat extra desinfectie verdienen. Het toilet, de badkamer en keuken worden bacterievrij dankzij je zelfgemaakte schoonmaakmiddel.

Luchtverfrisser

Maak je eigen luchtverfrisser met water en een paar eetlepels kaneelolie. Kaneel zorgt ervoor dat de vervelende luchtjes op het toilet of badkamer verdwijnen.

Aromatherapie

Kaneelolie wordt veel gebruikt in de aromatherapie. Het werkt verlichtend bij verkoudheid en bronchitis. Ook werkt het op de gemoedsrust. De geur van kaneel brengt emoties, zoals woede en depressieve gevoelens weer onder controle.

Om het juiste effect te bereiken doe je slechts 1 druppel met wat water in een oliebrander. Doe er een brandend kaarsje onder en de kaneel doet de rest!

Massageolie

Maak een verwarmende massageolie met een paar druppels kaneelolie in een dragerolie. Een dragerolie is belangrijk want onverdunde kaneelolie kan allergische huidreacties uitlokken.

Goede drageroliƫn zijn bijvoorbeeld olijfolie of kokosolie. Andere plantaardige oliƫn zijn natuurlijk ook prima te gebruiken.

De massageolie kan gebruikt worden voor:

  • Bronchitis en verkoudheid
  • Diarree
  • Pijnlijke gewrichten en spieren

Lekker voor in bad

1 of 2 druppeltjes kaneelolie is al voldoende voor een heel bad. De olie zorgt voor een warm gevoel, ontspant de gewrichten en spieren. Heerlijk na een koude winterdag!