Kaneel afvallen

Heb je alles al geprobeerd om af te vallen? Misschien helpt kaneel je een handje, want met behulp van kaneel is afvallen goed mogelijk!

Wist je dat kaneel speciale eigenschappen heeft die je kan helpen om af te vallen? Dat is fijn! Het is namelijk altijd prettig om wat extra hulp te krijgen wanneer je de strijd aan gaat tegen al die kilo’s. Maar hoe helpt kaneel dan? En hoe voeg je extra kaneel toe aan je voeding? Deze 2 vragen, en nog veel meer, worden hieronder behandeld.

Hoe helpt kaneel bij het afvallen?

Het belangrijkste effect van kaneel bij het afvallen is dat het je bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Een stabiele bloedsuiker is ontzettend belangrijk als je wilt afvallen. Waarom is dat belangrijk? Om dit te begrijpen, is het nodig om even te bekijken hoe onze bloedsuikerspiegel en alvleesklier werken. Daarom hier een korte uitleg:

De bloedsuikerspiegel

Koolhydraten worden in je lichaam omgezet in glucose (suiker). Deze glucose gaat naar alle lichaamscellen en zorgt voor energie. Maar als we te veel eten, worden er veel koolhydraten omgezet in glucose. De bloedsuikerspiegel gaat dus omhoog. En dan gaat de alvleesklier aan het werk.

De alvleesklier

Het is niet de bedoeling om een heel hoge bloedsuikerspiegel te hebben. De alvleesklier begint daarom insuline aan te maken. Het insuline zorgt ervoor dat de glucose omgezet wordt in: tja, vet… De bloedsuikerspiegel is stabiel gebleven, maar je hebt er vet voor in de plaats gekregen.

Wat doet kaneel dan?

Als je kaneel eet, gaat je bloedsuikerspiegel minder snel omhoog. Het resultaat is dat je alvleesklier geen insuline hoeft aan te maken. Hierdoor wordt de glucose ook niet omgezet in vet. En dat is precies wat je nodig hebt om af te vallen!

Hoe voeg je extra kaneel toe aan je voeding?

Elke dag een beetje kaneel eten is echt niet moeilijk! Je kunt ’s morgens lekkere honing kaneel thee of gewone kaneelthee maken. Het is ook lekker om wat kaneel over je ontbijtgranen strooien. Of smeer een broodje met honing en kaneel, dat smaakt erg goed!

Gebruik wel de juiste soort kaneel

Er zijn verschillende soorten kaneel te koop. Om af te vallen is het belangrijk dat je de Ceylon kaneel koopt en niet de Cassia kaneel. Dit laatste wordt ook wel “Chinese kaneel” genoemd. Beide kanelen lijken erg op elkaar, maar om af te vallen heb je de Ceylon kaneel nodig.